יום ראשון, 31 בינואר 2016

בדרך ליישום "האינטרנט של הדברים" בתיירות

כפי שהדברים נראים נכון לעכשיו, האינטרנט של דברים ( IOT ) בהקשר של נסיעות ותיירות נסב על תחומי  B2B . האינטרנט של הדברים (אש"ד) המכונה  IoT ותעשיית האירוח (קרי בתי מלון) ככפפה ליד המה. ואכן תעשיית המלונאות נמצאת בחוד החנית של פיתוח ואימוץ האינטרנט של הדברים. כסף הון סיכון רב מוזרם לכיוון המחקר והפיתוח של יישום האינטרנט של הדברים בבתי מלון.


כיום החשיבה היא לכיוון היישומים הפיזיים של האירוח (טמפרטורת החדר, תאורה, תכולת המיני בר, האומנות/צבעים/דקורציה דיגיטלית שמוקרנת על קירות החדר וכולי). שיפור חווית המשתמש.
ברור לכל כי כסף רב מצוי בתחום, אבל עדיין לא נמצא המפתח כיצד לשפר באמצעות האינטרנט של הדברים את הפילוחים והאיפיונים האישיים כדי לגרום לנוסע הפוטנציאלי לבחור (?), ולהגביר הזמנות, כלומר מכירות.

איך האינטרנט של הדברים יכול להגביר מכירות בתחום התיירות

דוגמא לכיוון חשיבה שכזה הוא התנהלות נוסעים בשדות תעופה.
לכאורה השאיפה לספק לנוסעים המגיעים לנמל התעופה  אפשרות קלה, מהירה ובטוחה כדי להגיע ליעדם הבא. ההנחה היא שאנשים לא מגיעים כדי לבלות בשדות תעופה. ההנחה היא ששדות תעופה הם מכשול- הרעיון הוא לעבור אותם במהירות האפשרית. עם זאת, העובדה היא ששדות תעופה רבים תלויים בנוסעים מתמהמהים, ממתינים, מקבלי פנים ומלווים. הם שורפים זמן בקניית מזון, מתנות, משקאות, תכשיטים, גאדג'טים... וכל סיפור הקונספט השיווקי הקרוי דיוטי פריי.

אולם מחקרים זיהו שנוסעים בהמתנה הם מעריצים גדולים (וגם קונים בנמרצות) של פרסום מופנה אישית, ספציפי ממוקד בחנויות של דיוטי פריי. נוסע בהמתנה, למרות שזמן מוגדר וידוע לפניו, נמצא במצב רגשי של לחץ זמן. מסתבר שהפרסום המטורגט משחרר מלחץ: לא צריך להתייסר בהחלטות ובבחירות. מישהו שמאד מכיר אותך פוסק ואומר לך מה לקנות. ובהנחה מיוחדת!

ואת המידע הזה כמובן משיגים ומציגים לנוסע השבוי שהוא הקונה הפוטנציאלי באמצעות טכנולוגיית האש"ד (האינטרנט של הדברים) 

בדרך ליישום "האינטרנט של הדברים" בתיירות
יישום "האינטרנט של הדברים" בתיירות


 

יום שבת, 30 בינואר 2016

אפליקציה שמחליפה את הקונסיירז' במלון

נתקעת בעיר זרה? מחפש איך להגיע ל... במקום להתחיל לחפש בגוגל מפות איפה נמצא... האפליקציה URBANBUDDY תקשר אותך באמצעות צ'ט אונליין למקומי ידידותי מוסמך (שכמובן עבר "אישור") שידבר איתך בלייב ויסביר לך איך להגיע, או איך להתמצא, או ימליץ לך על... או... בקיצור יפתור לך את כל הבעיות העולות מהיותך לא-מקומי באותו מקום.

עוד ברוח ה"לטייל כמו מקומי"

אפליקציה שמחליפה את הקונסיירז' במלון
אפליקציה שמחליפה את הקונסיירז' במלון

יום שישי, 29 בינואר 2016

בתי מלון והאינטרנט של הדברים

כוכב חדש הגיע לעיר: האינטרנט של הדברים 



וככה ויקיפדיה מסבירה- "האינטרנט של הדברים (באנגלית: Internet of Things, או בקיצור IoT), הוא רשת של חפצים פיזיים, או "דברים", המשובצים באלקטרוניקה, תוכנה וחיישנים המאפשרים תקשורת מתקדמת בין החפצים ויכולות איסוף והחלפת מידע. רשת זו צפויה להוביל לאוטומציה בתחומים רבים. האינטרנט של הדברים כולל בין השאר את תחומי "הבית החכם" ו"העיר החכמה", ויכול להתייחס למגוון רחב של מכשירים.

התקנים כאלה מצויים בשימוש כבר היום,דוגמאות שכבר קיימות בשוק הפרטי כוללות התקנים רבים המתקשרים בינם לבין אחרים, כדי לספק חווית שימוש משותפת (ובתקווה, גם סינרגטית). למשל, הטלפון החכם אל מול תאורת הבית והקומקום החשמלי שיוכלו לפעול מרחוק ובכניסת המשתמש לבית, מכונות כביסה ומייבשי כביסה שמשתמשים בשירותי האינטרנט האלחוטי לניטור והפעלה מרחוק, התקנים לבישים כמו שעונים ונעליים לניטור מדדים בריאותיים ומדדי כושר, ניטור למערכות אבטחה ושליטה מרחוק וניהול אפקטיבי וחכם של מערכות חשמל (כמו דוד חשמלי).

כמו כן, האינטרנט של הדברים כולל טכנולוגיות שמאפשרות למשל: ניטור שתלי לב, שבבים המותקנים על חיות משק לצורכי ניטור ומעקב, כלי רכב המצוידים בחיישנים מובְנים, התקני שטח המסייעים לכבאים בפעילויות חילוץ והצלה ועוד..." ומכאן כמובן עולה ונבחנת השאלה איך יראה העתיד בפרספקטיבה של בתי המלון והאינטרנט של הדברים.

זהו כמובן שם מתוחכם (שלא לומר מתחכם) לאוטומציה מונחית אינטרנט. זהו עוד שלב בדרך אל ההכלאה בן אדם לאינטרנט. וכך (בשלבים הראשוניים) נראים הייתרונות, יש לומר המופלאים, של האינטרנט של הדברים בבית מלון:

הטרמינולוגיה היא האורח המחובר או the connected guest מה שנותן למלון מידע רב על האורח, והמלון יפספס בגדול אם לא ינצל את המידע כדי לצ'פר את האורח, להתאים ולמקסם את האירוח. מעתה אמור "אופטימיזציית אורחים". דוגמא מתבקשת להעדפות אישיות היא אם אורח המלון דובר יפנית כל תהליכי ההרשמה למלון והתקשורת, כולל כל הטקסטים בחדר יתנהלו/יוצגו אוטומטית ביפנית.

משדה התעופה למלון: נניח עולם שבו רכב ללא נהג מגיע לשדה התעופה כדי לאסוף את אורח המלון עם שלט עם שם האורח בהתאם, הגעה למלון, צ'ק אין באמצעות הטלפון החכם, השעון או שתל RFID (טכנולוגית תיוג אלקטרוני), המטען כבר בחדר (הגיע באמצעות מזל"ט).המתקנים, הבידור והסביבה (חדר המלון) מותאמים אישית, מבוססים על ההעדפות של האורחים. החום בחדר, רמת הלחות, עוצמת האור, סוג המשקאות במיני בר, הערוצים בטלויזיה... השמיים הם הגבול.

כבר כיום קיימות בשוק הטכנולוגיה לניהול בתי מלון חברות המכוונות לכך ומציעות מספר מערכות שמאפשרות חיבורים שכאלו באמצעות מספר מכשירים/ניידים/טאבלטים שכבר מחוברים לWiFi עם סיסמה קיימת ושיתופי "זהות" שמאפשרים שיתוף פעולה אופרטיבי ויעיל עבור אורחי המלון ומאפשרים למלונות להציג רמת אירוח גבוהה ביותר.  


יום חמישי, 28 בינואר 2016

פריז מזמינה יזמים להתחמם בחממה לסטארטאפיסטים בתחום התיירות

יזמים הרוצים לפתח יוזמות תיירותיות טכנולוגיות מוזמנים להצטרף לחממת היוזמה הטכנולוגית התיירותית בפריז שזו שנתה השלישית לפעילות. החממה ממוקמת בבסט. ג'רמיין שבלב פריז, ומציעה ל 40 סטארטאפים גישה לחללי ישיבות, לארגון כנסים, לדמו'יים ועוד


יום רביעי, 27 בינואר 2016

Withlocals אפליקציה שהיא מדריך מקומי לתייר באירופה ובאסיה

...עוד במסגרת ה"לטייל כמו מקומי" ברוח הוב 3.00 הרשת החברתית:

אפליקציה שהיא מדריך מקומי לתייר באירופה ובאסיה
אפליקציה שהיא מדריך מקומי לתייר באירופה ובאסיה


אם התעוררת ומצאת את עצמך בדרום מזרח אסיה או באמסטרדם ואתה צריך מישהו שיתקן לך או יזמין אותך לארוחה בביתו או שיגלה לך אטרקציות תיירותיות נסתרות וכדומה, כלומר אם אתה רוצה הדרכה ממקומי- להלן האפליקציה שתחבר אותך עם מקומיים "מאושרים", כלומר שניתן לסמוך עליהם, שעברו אישור של מנהלי היישום- Withlocals 

יום שלישי, 26 בינואר 2016

10 יעדי תיירות שלא תרצו לפספס בשנת...

מחפשים יעד מקורי לחופשה בחו"ל? אתר כלכליסט מצטט את "ביזנס אינסיידר" שריכז את רשימת יעדי התיירות הלוהטים של 2015.
סביר להניח שהיעדים הלוהטים ישרדו גם בשנים הבאות... ומי שנמנע ממנו לפקוד את יעדי התיירות הלוהטים הללו עד כה, מוזמן לצפות בתמונות שהן כה יפות (תיירות כורסא)

יפן- יעד תיירות שלא תרצה לפספס
יפן- יעד תיירות שלא תרצה לפספס

נמיביה- יעד תיירות שלא תרצה לפספס
נמיביה- יעד תיירות שלא תרצה לפספס
פאלאוון, הפיליפינים- יעד תיירות שלא תרצה לפספס
פאלאוון, הפיליפינים- יעד תיירות שלא תרצה לפספס
דרום אפריקה- יעד תיירות שלא תרצה לפספס
דרום אפריקה- יעד תיירות שלא תרצה לפספס
האינאן, סין
האינאן, סין
טסמניה, אוסטרליה
טסמניה, אוסטרליה
קווינס, ניו יורק
קווינס, ניו יורק
ריו דה ז'אנרו, ברזיל
ריו דה ז'אנרו, ברזיל
מיאנמר
מיאנמר
לובליאנה, סלובניה
לובליאנה, סלובניה

ולסיכום נוסיף עוד יעד קסום, רווי הסטוריה, שוקק והומה הווה שיקי ופורח, אירופאי מאד, טעים מאד (קולנרי ביותר) ו... עדיין זול!!! ליסבון

ליסבון
ליסבון

ליסבון, אלפמה

יום שני, 25 בינואר 2016

ווב 4.0 ועולם התיירות

לטענתו של העתידן  Daniel Burrus הבשורה של וב 4.0 (כלומר ) web 4.0 היא סוכן אישי אלקטרוני אולטרה חכם והוא כבר כאן.

וב 1.0 היה אודות מנועי חיפוש
וב 2.0 היה הרשת החברתית
וב 3.0 הוא דור ה 3D ולא, אין הכוונה למשקפיים ההם...  בדיוק כמו במשחקים המתוחכמים כיום, אפשר יהיה להיות "כאילו" בתוך ההתרחשות שתועבר באינטרנט. תוכל להכנס לתוך אולם הכנסים או לשבת בתוך הישיבה למרות שפיזית אתה כמובן לא שם.
זה יקרה בניידים ובטבלטים ומהר מאד יעבור לדפדפנים תלת מיימדים עם תכונות עומק.

ומכאן, במהירות מסחררת כמובן לוב 4.0 (שלטענתו כבר כאן)- סוכן אישי שיהיה מאופיין ומתואם לך ולצרכיך  וידע בדיוק מה אתהרוצה/צריך/מתכנן. יזהה אותך (מהמצלמה ותוכנת זיהוי פנים). כיוון שהסוכן הזה אינטרנטי הוא יודע הרבה הרבה הרבה יותר ממה שאתה יכול לדעת ויפעל עבורך בהתאם לאיך שאתה תכוון אותו.
אפשר יהיה גם לרכוש רכיבים חיצוניים דוגמת עורך דין, רופא, דיטאנית אלקטרוניים ש"יהנדסו" לך את החיים בצורה האפקטיבית ביותר ללא מרווח הטעויות האנושיות שאנחנו כל הזמן נופלים בהם.
(מקור: ווב 4.00 הסוכן האישי האולטימטיבי)

http://brightcove04.brightcove.com/34/115485138001/201303/680/115485138001_2238305756001_DBurrus202-Web3-0-4-0.mp4?pubId=115485138001&videoId=2238270665001

ואיפה כאן נכנסת התיירות?

אם, כמו שמרבים לומר, תעשיית התיירות והנסיעות היא מהראשונות ומהמתקדמות באינטרנט, אם תיירות ואינטרנט הם כמו כפפה ליד (בעיקר כי רוב ענייני התיירות הם שרותים וירטואלים שאינם כרוכים בהנעת מוצרים פיזית) הרי שהתיירות תהיה גם כאן, בוב 4.00 מהנשכרות הגדולות.

החל מלאפיין בצורה האופטימאלית את חופשתך הבאה ועבור בהצגת היעדים התיירותיים.
אם כיום מדשדשים בנושא ה"לטייל כמקומי" בוב 4.00 מן הסתם ניתן יהיה לתווך ולערבב (כלומר לשדך) בין סוכן וירטואלי מליסבון לתואם וירטואלי מתל אביב שרוצה לטייל בליסבון ולשאוב ממנו מידע שיתאים לצורכי תיירות   


יום ראשון, 24 בינואר 2016

טייל כמו מקומי

תעשיית התיירות ניזונה על המתח שבין המקומי לזר. האקזוטי מול המוכר. הסקרנות מול הביטחון. הקסום מול השגרה.

מדריכי תיירות ומדריכי טיולים  ניזונים מתוך הצורך כמו גם הפחד לבקר במקומות בלתי נודעים (מפחידים) מחד מול הנגשתם במילים ובכלים מוכרים.

איך להתכונן מראש "לסכנות" של הבלתי נודע. למה לצפות. ואם כבר השקענו ונחתנו במקום הזר, איך לא לפספס את מה שחשוב ומעניין. וכאן עולה השאלה: חשוב ומעניין למי ולאיזה צורך.

דומה שהדואט אינטרנט- תעשיית מיידע התיירות משלימים בימינו מעגל.  בראשית הימים השאיפה הייתה להנגיש את המידע. אחר כך באו השלבים של איך להפיץ את המידע (פורמטים אינטרנטיים- לדוגמא מנועי השוואת מחירים) וככל שהטכנולוגיה התפתחה... אפליקציות וכולי, וכאשר הכל זמין לכולם בעצם מדובר על מידע מאד נכון אבל מאד מפושט, מורחב, כללי. וכך חזרנו לצורך של מידע תיירותי מותאם אישית.

בעיטה במידע הנובע ממדיות כמו tripadvisor.com או lonelyplanet ועוד אלפי אתרי תיירות שכמותם, ובמקום כמיהה להמלצות וטיפים אישיים.

אם זה מצלצל לכם מוכר, אם זה נשמע כמו סוכן הנסיעות ההיסטורי, וכל אותם דיונים עם פרוץ עידן האינטרנט לחיינו על מותו של סוכן הנסיעות שמעבר לפינה Your friendly neighborhood travel agent ...

אכן, מתפתח טרנד חדש של "travel like a local " אלא שהפעם הכיוון הוא חברתי (איך לא...)

הפרדיגמה: לא כ-ו-ל-ם אותו הדבר. מאידך אף אחד לא חד פעמי. כ-ו-ל-נ-ו  משתייכים לאיזו קבוצת זהות (לדוגמא ההיפסטרים בעולם המערבי) שלה תחומי עניין ואהבה זהים. לא מעניין אותי לראות/לחוות את מה שסבתא שלי מתעניינת בו אלא תואמים תאומים בני גילי, מעמדי, תרבותי וכולי. ולכן מדובר בשיווק מפולח, שיווק נישתי: מכירה לשיבוטים.אתה תקנה ממני מידע אם אתה ואני זהים.
הטכניקה: איתור משובטים. אפיון פילוח והתאמה.
הפלטפורמה: האינטרנט שדרכו יווצר הקשר
הבשורה: תתאים לעצמך מקומי (ביעד אליו אתה שואף לתייר) שהוא בן דמותך, קבל ממנו טיפים מותאמים אישית לך ולשכמותך. וכך תהנה מאד מהנסיעה כי לא תפספס (לכאורה) מה שמעניין אותך ולא תבזבז זמן ואנרגיה על מה שלא מתאים לך.

הרעיון, על פניו יפה ונכון. השאלה המתבקשת היא מה הוא המודל הכלכלי שלפיו יכולה לפעול השיטה. כלומר, בהנחה שאפשר להגיע לרמת התאמה גבוהה בין המקומי לבין התייר החופץ באהבותיו של המקומי, האם הוא מוכן גם לשלם בהתאם.

לפרטים נוספים יש להקיש בגוגל "טייל כמו מקומי בתוספת היעד" או travel like a local Lisbon.

טייל כמו מקומי
טייל כמו מקומי
לטייל כמו מקומי
לטייל כמו מקומי